Student Cup SŽDC po čtvrté pro pražské studenty

08.06.2016

Praha, 8. června 2016 – Ve svém čtvrtém ročníku celodenní sportovně-vzdělávací akci Student Cup SŽDC přivítá Správa železniční dopravní cesty studenty 8. a 9. tříd základních škol, kteří se v blízké době budou rozhodovat o svém budoucím povolání.  Cílem projektu je zábavnou formou představit studentům drážní profese a motivovat je při výběru technických středoškolských studijních oborů.

Na studenty z pražských škol, čekají kromě deseti sportovních disciplín i zástupci sedmi středních škol s prezentací svých technických oborů. Prostřednictvím vědomostních testů představí zástupci SŽDC školákům vybrané železniční profese. Své budoucí kolegy zde budou hledat i drážní hasiči, kteří na akci připraví kromě praktických ukázek své činnosti i tělesné a vědomostní testy zaměřené na jejich práci, které by měl zvládat každý z nich. Děti si tak budou mít možnost vyzkoušet, nakolik by v nich uspěly.

Student Cup se už tradičně koná ve Sportovním a rekreačním areálu Pražačka v Praze 3.

V jeho závěru je připraveno předání hodnotných cen nejlepším v jednotlivých disciplínách a také vyhlášení celkového vítěze, který získá Pohár generálního ředitele SŽDC Pavla Surého. Celý projekt je průlomový nejen z pohledu samotné SŽDC, ale i na poli českého školství a personalistiky. Není zatím zcela běžné, aby státní instituce této velikosti a významu široce představovala studentům technické studijní obory a aktivně jim tak nabízela spolupráci.

„Těší mě zájem, který o Student Cup mladí lidé projevují. Dosvědčuje to účast už více než dvou tisícovek žáků, kteří se dosud účastnili našeho projektu. Díky němu mají možnost poznat naši organizaci jako dynamickou společnost, ve které se budou moci plnohodnotně realizovat a rozvíjet,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Protože na tento projekt máme velmi příznivé reakce od škol i dětí, zavítáme s ním i do dalších krajů. Letos tak opět přivítáme žáky základních škol v Brně a nově v Děčíně.